Valikko
Lukijoiden kokemukset

Palmuaseman vieras osa 3

Mikä tekee matkasta esteettömän? Palmuasemalle saapuu tänä vuonna 10 vierasta, yksi kerrallaan, kuun ensimmäinen päivä. Palmuaseman vieraat ovat paljon matkustavia, eri tavoin liikuntarajoitteisia henkilöitä. Heillä kaikilla on omat vaatimuksensa esteettömyydelle. Vieraat vastaavat yhdeksään kysymykseen matkoihinsa liittyen ja jakavat parhaat vinkkinsä.

1) Nimi, kotipaikkakunta
Suvi, Kuopio.

2) Missä kaikkialla olet matkustanut?
Noin 40 maassa, viidellä mantereella.

3) Millainen liikuntarajoite sinulla on ja mitä apuvälineitä kulkee mukanasi matkoillasi?
Melkein täydellinen alaraajahalvaus. Manuaalipyörätuoli kulkee mukanani ihan kaikkialle. Lisäksi reissuihin lähtee suihkuistuimen pehmuste.

4) Mitä esteetön matkailu sinulle tarkoittaa: mitä erityisjärjestelyjä tarvitset matkoillasi ja mitä sinun täytyy huomioida matkaa suunnitellessasi?
Minulle esteetön matkailu tarkoittaa samaa kuin esteettömyys kotimaassakin eli esteetöntä asumista ja ympäristöä, jossa liikkua. Julkisen liikenteen esteettömyyskin on aika tärkeää. Ideaali esteettömyyttä ei taida olla olemassakaan, joten jostain pitää aina joustaa. En koskaan valitse matkakohdetta vain sen perusteella missä olisi mahdollisimman esteetöntä. Matkaa suunnitellessa majoituksen esteettömyyden varmistaminen on minulle tärkeintä, siitä en mielelläni tingi.

5) Mitä esteettömiä matkakohteita voit suositella?
Esteettömyyden kannalta ajateltuna oma top 10 matkakohdelistani on;
1) Singapore
2) Miami Beach
3) Barcelona
4) New York
5) Sydney
6) Melbourne
7) Berliini
8) Auckland
9) Kööpenhamina
10) Pariisi.

6) Entä oletko kohdannut matkoillasi vaikeuksia liikuntarajoitteesi vuoksi?
En mitään sen ihmeellisempää kuin Suomessakaan.

7) Hyödynnätkö matkoillasi matkatoimistojen palveluja ja millaisia kokemuksia sinulla on niistä?
Varaan yleensä omatoimikaukomatkat matkatoimiston kautta aikani säästämiseksi ja valmismatkaehtojen varmistamiseksi. Olen ollut tyytyväinen matkatoimistosta saamaani palveluun. Euroopan reissuille varaan itse lennot ja majoituksen, mitään valmispakettimatkoja en harrasta.

8) Mihin aiot matkustaa seuraavaksi?
Norjaan kesäkuun alussa.

9) Minkä vinkin esteettömään matkailuun liittyen haluaisit jakaa muille?
Jos odotat matkaltasi yhtä esteettömiä puitteita kuin kotonasi ja sen ympäristössä, kannattaa ehkä pysyä kotona. Reissussa tulee aina jotain yllätyksiä, pienempiä tai suurempia. (Ellei sitten joku ole tarkistanut matkakohdettasi moneen kertaan nimenomaan sinun esteettömyysvaatimustesi näkökulmasta.)

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply