Valikko
Italia / Toscana

Tie Toscanaan

Parvekkeellani on sen verran kuuma, että piti hetkeksi tulla sisään. Se tarkoittaa sitä, että juuri nyt eletään minulle kaikista parhaiten sopivinta aikaa: hellekesää! Olen ehtinyt ottaa jo suuren ilon irti viime päivistä. Olen kierrellyt Helsingin rantoja, tavannut ystäviä terasseilla, kahviloissa ja toreilla, suunnannut työpäivän jälkeen katseen kohti aurinkoa ja vain nauttinut. Eilen Töölönlahden rannalla, sinisen huvilan kahvilassa, tyyntä merta katsellessa tuntui pitkästä aikaa siltä, että en haluaisi lähteä tästä maasta minnekään.

Huolimatta tuon hetken Helsinki-rakkaudesta odotan kuitenkin alkanutta kesää suurella innolla, sillä se tuo mukanaan upeita matkoja! Vielä tässä kuussa vaihdan viikoksi Suomen helteet Toscanan vastaaviin! Toscana on aina kuulunut ”haluan”-listalleni. Se on piirtynyt mielikuviini kauniina, historiallisena, herkullisen ruuan, viinin ja taiteen mekkana. Mielikuvani kauneudesta perustuvat kuviin ja elokuviin, mutta myös vuosien takaiseen junamatkaan halki kumpuilevien peltojen. Pienen särön tähän kaikkeen ovat tuoneet melko realistiset mielikuvat portaista ja suurista korkeuseroista. Nyt olen kuitenkin löytänyt ratkaisun!

Toscanan sydämessä, Lucignanon keskiaikaisen pikkukaupungin vieressä sijaitsee esteetön lomakeskus nimeltään I Girasoli. Kohteessa on hotellirakennus sekä pieniä mökkejä, uima-altaat huikeilla näköaloilla ja joka puolella yllin kyllin tilaa huolettomalle nautiskelulle. Viikon loman aikana aion uida päivittäin, sillä altaaseen pääsee nostimella, ottaa kaiken ilon irti puolihoidosta ja lumoutua italialaisesta ruuasta, lukea kirjoja puiden alla ja kokea Toscanaa retkillä. Toukokuusta syyskuuhun hotellilta järjestetään esteettömiä retkiä tietyn viikko-ohjelman mukaan. Joka viikkoon mahtuu koko päivän retkiä, puolipäiväretkiä sekä kuljetukset viereiseen Lucignanon kaupunkiin sekä läheiseen outlet-myymälään. Valitsin viikkomme niin, että sille osuu koko päivän retki Firenzeen, jonne olen aina halunnut päästä. Puolen päivän verran retkeilemme Orvieton kaupunkiin, joka sijaitsee korkealla jyrkänteiden harjalla ja josta avautuu upeat näköalat alaspäin. Senkin tiedän, että matkaan lähdetään puolityhjällä matkalaukulla, joka saa täydennystä outlet-myymälästä ja Lucignanon sokkeloisille pienille kujille on pakko päästä pyörimään. Lennot meillä on Finnairin siivin Roomaan, josta jatkamme noin 210 km hotellin esteettömällä kuljetuksella, samalla maisemia ihaillen.

Kohde on yksi Matka-Agenttien esteettömistä kohteista, joten on hienoa päästä kokemaan se itse, jotta osaan paremmin kertoa siitä myös kaikille muille! Te Palmuaseman lukijat saatte luonnollisesti kuulumiset ensimmäisinä, toivottavasti jo paikan päältä (ellen lumoudu tunnelmasta liikaa ja unohda tietokoneen olemassaoloa kuten Teneriffalla kävi…)

Kesään kuuluu myös ainakin viikko työhommissa Turussa sekä Tukholman reissu, joka pitää sisällään Viking Linella risteilyä sekä yhden yön Scandic Sergel Plaza – hotellissa aivan ytimessä. Eikä unohdeta ihania kesäpäiviä Helsingissä ja Espoossa ja vaikka missä, kesä kun on huolettomuuden, hyvien päätösten ja spontaaniuden aikaa! Nautitaan!

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

4 Comments

 • Anonyymi
  10.6.2013 at 14:07

  Ihana blogi! Löysin tämän kodin kuvalehden avulla. 🙂

  Reply
 • Palmuvirkailija
  10.6.2013 at 17:45

  Hienoa, tervetuloa mukaan seurailemaan matkojani! 🙂

  Reply
 • Anonyymi
  11.6.2013 at 18:34

  Ihanaa lomaa Sinulle Toscanassa!
  kuullaan!
  ritva

  Reply
 • Mari
  20.6.2013 at 20:21

  Kiva blogi – Kodin kuvalehdestä minäkin luin. Kaikki matkailuun liittyvä kiinnostaa aina – on sitten esteetöntä tai muuta. Innolla odotan lisäjuttujasi!

  Reply

Leave a Reply