Valikko
Hotellit Suomessa / Tampere

Esittelyssä hotelli Courtyard by Marriott Tampere City

Kaupallinen yhteistyö: Visit Tampere

Courtyard by Marriott Tampere City avautui tammikuussa 2020. Se on maailman suurimman hotelliketjun Marriott Internationalin ensimmäinen Courtyard-hotelli Suomessa. Hotellin sijainti on erinomainen. Se kiinnittyy tyylikkäällä tavalla Tampere-taloon näyttäen siltä, että se olisi aina ollut siinä. Tampere-talon tapahtumiin ja siellä sijaitsevaan Muumimuseoon pääsee hotellista suoraan lyhyttä lasikäytävää pitkin. Vietin hotellissa kolme yötä kesäkuussa 2021, kun tutustuin esteettömän Tampereen mahdollisuuksiin.

Hotelli toimii erinomaisesti sekä junalla että autolla saapuville. Rautatieasemalta hotellille on noin 650 metrin kävelymatka. Me saavuimme autolla ja hotellin edustalla oli useita esteettömiä pysäköintipaikkoja, joissa pysäköiminen on maksutonta liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella. Ulko-ovella on pyöröovi, josta mahduin juuri ja juuri sekä sen vieressä painikkeesta avautuva tavallinen ovi. Siitä kulkeminen on pyöröovia helpompaa, mutta oven avauspainike on hieman vaikeasti aivan oven vieressä. Vastaanottoaula on ihanan tilava ja tiskien reunoissa on matalampi osuus. Tilavat hissit vievät kerroksiin.

Courtyard by Marriott Tampere City -hotellissa on kolme esteetöntä huonetta. Ne voi varata hotellin nettisivujen varausjärjestelmässä valitsemalla ensin huonetyypin ja rastittamalla varausvaiheessa esteettömän huoneen. Varausjärjestelmä näyttää reaaliaikaisen varaustilanteen eli kertoo, mikäli huone on tai ei ole saatavilla. Esteettömät huoneet ovat kaikki Standard Room King -huoneita eli niissä on King Size parivuode. Harmi, että sänkytyyppien osalta ei ole valinnanvaraa, sillä avustajan kanssa matkustaessa suosin erillisiä vuoteita. Yhden huoneen olisi voinut toteuttaa erillisillä vuoteilla. Kaikki huoneet sijaitsevat toisessa kerroksessa ja niistä on väliovi viereiseen standard-huoneeseen. Me hyödynsimme nyt tätä ja avustajalleni oli viereinen huone, joka oli selvästi esteetöntä huonetta pienempi, mutta muuten yhtä viihtyisä.

Esteettömät huoneet ovat muuten keskenään samanlaisia, mutta toistensa peilikuvia. Minä asuin huoneessa 218, joka oli toiveeni mukaan sellainen, että tilaa siirtymiseen oli sängyn ja wc-istuimen oikealla puolella (sängyltä tai wc-istuimelta päin katsottuna), mutta myös peilikuvahuone löytyy. Minulle huone toimi tosi hyvin ja tykkäsin siitä kovasti. Huoneessa ja kylpyhuoneessa oli tilaa liikkua, sänky oli yhdysvaltalaisen hotellin tapaan mukavan korkea eli hyvä avustajan nostaa ja kääntää minua sängyssä ja jotenkin myös aivan erityisen hyvä nukkua. Osalle sänky voisi olla liian korkea. Myös huoneen kokolattiamatto voi aiheuttaa hankaluuksia esimerkiksi manuaalipyörätuolilla liikkuville tai nostolaitteen käyttäjille, vaikka se olikin melko kovaa materiaalia. Sähköpyörätuolilleni se ei ollut ongelma. Kylpyhuoneen osalta kannattaa hotellivalintaa tehdessä huomioida tukikaiteen sijainti vain wc-istuimen toisella puolella sekä bidet-suihkun puuttuminen. Tukikaide oli ylös nostettava ja aivan erityisen tukeva. Sellainen on myös suihkun edessä. Itselleni huone oli juuri sopiva sekoitus Yhdysvaltojen ja Suomen ratkaisuja ja tykkäsin kovasti. Katso alla olevalta videolta voisiko huone soveltua sinun tarpeisiisi.

Hotellin ravintola sijaitsee vastaanottokerroksessa. Nautimme siellä monipuolisen buffet-aamiaisen. Buffet-pöytä oli aivan erityisen korkealla ja ilman sähköpyörätuolini hissin ylös nostamista en olisi nähnyt etenkään kulhoissa olevasta tarjonnasta oikein mitään. Moni pyörätuoli on paljon matalampi, eikä korkeussäätöä ole, jolloin tämä on selkeä epäkohta. Muuten ravintolan pöydät olivat hyvät ja ravintola viihtyisä. Aulassa on kivoja istuskelu- ja työskentelytiloja. Kokoustiloja erilaisiin tarpeisiin löytyy Tampere-talosta.

Jos uskot Courtyard by Marriott Tampere Cityn sopivan omiin tarpeisiisi, suosittelen lämpimästi. Se on avara, tyylikäs ja kaikinpuolin mutkaton hyvän palvelun hotelli, johon varmasti palaan uudestaankin.

Lue myös: Neljän päivän esteetön loma Tampereella

About Author

Maailman mahdollisuudet näkevä esteettömän matkailun asiantuntija ja matkabloggaaja, Palmuaseman kirjoittaja ja esteettömän matkailun kouluttaja.

No Comments

    Leave a Reply